Ποια είναι η Agape

Η Agape (Αγάπη) είναι ένας Οργανισμός μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, που έχει σαν κύριο έργο την κάλυψη των πνευματικών, συναισθηματικών και ανθρωπιστικών αναγκών της κοινωνίας μας, με 40 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα και πάνω από 60 χρόνια στο εξωτερικό.

Ανεξάρτητη σε εθνικό επίπεδο, παραμένει συνδεδεμένη με τον οργανισμό CRU, υπηρετούμενη έτσι από περίπου 27.000 άτομα προσωπικό, όπως και από τουλάχιστον 225.000 εθελοντές, σε πάνω από 190 χώρες, σε όλο τον κόσμο. Με αυτό το σκεπτικό, θεωρείται ο μεγαλύτερος οργανισμός στον τομέα του, έχοντας ένα μεγάλο εύρος και πλήθος δράσεων.

stoxoi-150
goals480

ΣΤΟΧΟΙ

Η Agape, ως ένας κατά βάση χριστιανικός οργανισμός, θέλει να αναλάβει ένα ρόλο προώθησης του χριστιανικού πολιτισμού, της αλήθειας του και των αξιών του, προσπαθώντας να διαλύσει τα σύννεφα της μεταμοντέρνας χριστιανοφοβίας στη χώρα μας και αναδεικνύοντας την ασύγκριτη συμβολή του χριστιανισμού στην ταυτότητα, τον πολιτισμό και τα πιστεύω των Ελλήνων σήμερα.
politiki-150
strategy-480

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Σταθερή πολιτική της Agape είναι η συνεργασία με κάθε οργανισμό και αρχή που έχει παράλληλους στόχους και με όλες τις Χριστιανικές Ομολογίες (Ορθόδοξη, Καθολική και Διαμαρτυρόμενη), ώστε να επέλθει αύξηση του δυναμικού για την επίτευξή τους.
oramatismos-150
vision480

ΟΡΑΜΑΤΙΣΜΟΣ

Ο οργανισμός μας πιστεύει ότι με την αποδοχή και εφαρμογή των διαχρονικών χριστιανικών αξιών και αληθειών, ο άνθρωπος μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο, να γίνει πραγματικά ευτυχισμένος, να αποκτήσει επαφή με τον Θεό, να απολαύσει “περίσσια” ζωή γεμάτη ειρήνη και να αλλάξει και τον κόσμο γύρω του αντίστοιχα.
ergo-150
ergo-1024

ΕΡΓΟ

Η Agape έχει ένα πλούσιο πνευματικό, ανθρωπιστικό και κοινωνικό έργο, δραστηριοποιείται σε διάφορους τομείς της κοινωνικής, πολιτιστικής και εκκλησιαστικής ζωής και εργάζεται μέσα σε διάφορα πλαίσια, συνεργαζόμενη με φορείς που έχουν σκοπό να βελτιώσουν την ποιότητα ζωής, να εμπλουτίσουν θετικά την κουλτούρα, να ξαναδώσουν ελπίδα ζωής στον απελπισμένο και να μεταδώσουν ένα ανάλογο πάθος σε κάθε άνθρωπο.
Η Agape εργάζεται στον τομέα της oικογενειακής zωής (AgapeFamily) προσφέροντας λύσεις σε προβλήματα, στον τομέα της τέχνης (AgapeArt) με εξαιρετικές συνεργασίες και συλλογική προσπάθεια μέσα από τις δράσεις του «Crescendo», καθώς και στον τομέα της νέας γενιάς, με τους μαθητές (Shine) και τους φοιτητές (AgapeStudent). Παράλληλα ασχολείται με τους ανήμπορους και αναξιοπαθούντες συμπατριώτες μας και μη (AgapeCare), αναπτύσσοντας το ανθρωπιστικό της έργο.
Χρησιμοποιεί στρατηγικά τις ταινίες «Ιησούς» και «Μαγδαληνή», όπως και σειρές συζητήσεων, με σκοπό τη γνωριμία και την προώθηση του σύγχρονου και αυθεντικού χριστιανικού πολιτισμού, εκδίδει βιβλία και διοργανώνει ειδικά προγράμματα και δράσεις με συγκεκριμένους και ανάλογους σκοπούς.