Ταινίες και Υλικό Συζητήσεων

Ταινία Ιησούς- Ταινία Μαγδαληνή

Η Agape έχει τα πνευματικά δικαιώματα για τις ταινίες «Ιησούς» και «Μαρία η Μαγδαληνή: Η ζωή Του μέσα από τα μάτια της», με την πρώτη να έχει μεταφραστεί σε πάνω από χίλιες γλώσσες παγκοσμίως, ξεπερνώντας κάθε παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς την έχουν δει πάνω από δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι. Μέσα από τη διοργάνωση εκδηλώσεων και τη διάθεση των ταινιών αυτών, ανοίγονται νέοι ορίζοντες συνεργασίας ανάμεσα στις Χριστιανικές Ομολογίες και δημιουργούνται οι προϋποθέσεις για την αύξηση της Χριστιανικής Εκκλησίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό. Οι ταινίες συνοδεύονται από αντίστοιχο υλικό, έναυσμα για συζητήσεις και ανταλλαγή απόψεων.

mitropoli-dimitriados
Συνεργασία της Agape με την “Μαγνήτων Κιβωτό” υπό την αιγίδα της Μητρόπολης Δημητριάδος
vartholomaios
Επίσκεψη στο Πατριαρχείο Κωνσταντινουπόλεως και συνάντηση με τον Πατριάρχη Βαρθολομαίο
apostoli2
Διανομή της ταινίας “Ιησούς” μέσω της ΜΚΟ της Αρχιεπισκοπής Αθηνών “Αποστολή”

Η ταινία «Μαρία Η Μαγδαληνή: Η ζωή Του μέσα από τα μάτια της», δίνει φωνή σε μία από τις πιο περίπλοκες και συχνά παρεξηγημένες γυναίκες του παρελθόντος μας, την Μαρία Μαγδαληνή. Μέσα από τα μάτια της, βιώνουμε την αλλαγή που έγινε μέσα της μετά από την επαφή της με την αγάπη του Ιησού Χριστού. Είναι, ίσως, η πρώτη φορά στην ιστορία που αποδίδεται στη γυναίκα η θέση και η τιμή που της αξίζει, προσπαθώντας να την απαλλάξει από τα δεσμά της παραδοσιακής κατωτερότητας του παρελθόντος. Η ταινία συνοδεύεται από υλικό συζητήσεων, ώστε να συνειδητοποιήσει η σημερινή γυναίκα την αξία της και τη θέση της μέσα στη σύγχρονη κοινωνία.

mitripoli-peiraiws
Εκδήλωση με προβολή της “Μαγδαληνής” στο Π.Κέντρο του Ι.Ν. Ευαγγελίστριας Πειραιώς
mitropoli-piraiws_emmanuel
Ομιλία σε εκδήλωση της Μητρόπολης Πειραιώς (Live Streaming)
mera-gynaikas_magdalini
Εκδήλωση “Magdalena” με αφορμή την Ημέρα της Γυναίκας

Σειρές “Alpha”

Η σειρά Alpha είναι ένα υλικό που υλοποιείται με αλληλεπιδραστικές συναντήσεις ανθρώπων, που διερευνούν με ένα ελεύθερο και συζητητικό τρόπο τα βασικά στοιχεία της Χριστιανικής πίστης. Κάθε συζήτηση εξετάζει μια διαφορετική ερώτηση γύρω από την Χριστιανική πίστη και έχει σχεδιαστεί για να δημιουργήσει ευχάριστες συνομιλίες ανταλλαγής απόψεων.

Η σειρά Alpha λειτουργεί σε όλο τον κόσμο, χρησιμοποιείται από κάθε Χριστιανική ομολογία, και είναι όλοι ευπρόσδεκτοι. Οι συναντήσεις γίνονται σε πανεπιστήμια, εκκλησίες, σπίτια, καφετέριες, και όπου αλλού είναι δυνατόν να συναντηθεί μια μικρή ομάδα προσώπων. Καμία ομάδα δεν λειτουργεί με τον ίδιο τρόπο όπως κάποια άλλη, καθώς διαμορφώνεται από τις προσωπικότητες αυτών που συμμετέχουν, αλλά, σε γενικές γραμμές, έχει τρία βασικά κοινά πράγματα: φαγητό, ζεστασιά και καλή συζήτηση.