Ανθρωπιστικό και Κοινωνικό Έργο

Στον τομέα του Ανθρωπιστικού Έργου, μέσα στα πλαίσια της Αγάπης προς τον συνάνθρωπο, η Agape δραστηριοποιείται ανάμεσα σε ευαίσθητες και ευπαθείς ομάδες της χώρας μας, όπως και ανάμεσα σε μειονότητες, προσφέροντας πάντα, κατά τις δυνάμεις της, σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Μέρος αυτής της προσπάθειας, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό (GAiN) περιλαμβάνει αποστολές, κέντρα ανθρωπιστικής βοήθειας, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και φροντίδα, όσο και υλικές παροχές κατά τις εκάστοτε ανάγκες.

Ανθρωπιστικές και Ιατρικές αποστολές στην Ελλάδα και το εξωτερικό

Η Agape μέσω του οργανισμού GAiN (Global Aid International) δίνει το παρόν σε κάθε χώρα που έχει μακροπρόθεσμες ή άμεσες ανθρωπιστικές ανάγκες. Ιδιαίτερα, με την αποστολή Ιατρικής Βοήθειας στην Burkina Faso, ολοκληρώνει μια μόνιμη μονάδα νοσηλευτικής φροντίδας, συνδράμοντας σε χειρουργικές επεμβάσεις και περιποιήσεις τραυμάτων, παρέχοντας βοηθήματα όρασης και ακοής, αλλά και εκπαιδεύοντας το τοπικό νοσηλευτικό προσωπικό. Παράλληλα παρέχει είδη σίτισης σε τοπικούς φορείς και οργανισμούς, σε διάφορες πόλεις της Ελλάδας, που έχουν αντίστοιχο κοινωνικό και ανθρωπιστικό έργο.

burkina1
burkina

Πρόσφυγες και Μετανάστες

Στην Θεσσαλονίκη, στην περιοχή του Σιδηροδρομικού Σταθμού, λειτουργεί -υπό την αιγίδα του Πανελλήνιου Ευαγγελικού Συνδέσμου και με τη συνδρομή της Agape Hellas- το Κέντρο Φροντίδας Προσφύγων Θεσσαλονίκης (Refugee Care Center).

Στον χώρο αυτό υποδεχόμαστε – με την συνδρομή των εθελοντών μας- περίπου 750 πρόσφυγες την εβδομάδα. Προσφέρονται σνακ και ροφήματα, παρέχονται υπηρεσίες ατομικής καθαριότητας και υγιεινής, αλλά και σεμινάρια ανάπτυξης δεξιοτήτων και πολιτιστικής προσαρμογής. Παράλληλα φροντίζουμε για την εξοικείωσή τους με την ελληνική και χριστιανική κουλτούρα, τα ήθη και την καθημερινή ζωή.

Πομακοχώρια

Η Agape, σε συνεργασία με την AMG International, παρέχει κινητή ιατρική και οδοντιατρική φροντίδα στους Έλληνες πολίτες των Μουσουλμανικών χωριών της Θράκης μας.