Ποιοι είμαστε

Η Agape (Αγάπη) είναι ένας Οργανισμός μη Κερδοσκοπικού Χαρακτήρα, που έχει σαν κύριο έργο την κάλυψη των πνευματικών, συναισθηματικών και ανθρωπιστικών αναγκών της κοινωνίας στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

 

Ανεξάρτητη σε εθνικό επίπεδο, παραμένει σε σύνδεση με τον οργανισμό Cru, και υπηρετείται από περισσότερα από 27.000 άτομα προσωπικό, όπως και από τουλάχιστον 225.000 εθελοντές, σε πάνω από 190 χώρες σε όλο τον κόσμο. Με αυτό τον τρόπο θεωρείται ο μεγαλύτερος οργανισμός στον τομέα του με ένα μεγάλο εύρος και πλήθος δράσεων.

Με περίπου 40 χρόνια παρουσίας στην Ελλάδα και πάνω από 60 χρόνια παρουσίας παγκοσμίως, η Agape έχει ποικίλες δράσεις:
Στην Ελλάδα κινείται μέσα στον χώρο της σύγχρονης οικογένειας, βοηθώντας στις ανάγκες που προκύπτουν μέσα σε αυτήν. Συνεισφέρει στη επίλυση προσωπικών προβλημάτων, συστήνοντας έμπειρους επιστήμονες σε κάθε τομέα, συμβάλλοντας στην αντίληψη της βάσης του προβλήματος και στη λήψη ανεπηρέαστων αποφάσεων για τη βελτίωση της εκάστοτε κατάστασης.
Ασχολείται με τα άτομα της νέας γενιάς και, ειδικότερα, με τις ανάγκες των φοιτητών, εκπαιδεύοντάς τους ανάλογα και ενθαρρύνοντάς τους στην θεώρηση εναλλακτικών προοπτικών σε κάθε τομέα της ζωής τους, που θα οδηγήσουν σε μία αισιόδοξη προσέγγιση για το μέλλον.

Στον τομέα της τέχνης, πραγματοποιούνται ξεχωριστές προσπάθειες και δράσεις ιδιαίτερα στο χώρο της μουσικής, ένα χώρο μεγάλης ιστορίας στη χώρα μας, ώστε να αναδειχτεί στο επίπεδο που της αξίζει, γιατρεύοντας και αλλάζοντας την καρδιά του ανθρώπου προς το καλύτερο.

Στον τομέα του Ανθρωπιστικού Έργου, μέσα στα πλαίσια της Αγάπης προς τον συνάνθρωπο, η Agape δραστηριοποιείται ανάμεσα σε ευαίσθητες και ευπαθείς ομάδες της χώρας μας, όπως και ανάμεσα σε μειονότητες, προσφέροντας πάντα κατά τις δυνάμεις της σε αυτούς που έχουν ανάγκη. Μέρος αυτής της προσπάθειας, τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό, περιλαμβάνει αποστολές και κέντρα ανθρωπιστικής βοήθειας, ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και φροντίδας, όσο και υλικές παροχές κατά τις εκάστοτε ανάγκες.

Η Agape, σαν ένας κατά βάση χριστιανικός οργανισμός, θέλει να αναλάβει ένα ρόλο προώθησης του χριστιανικού πολιτισμού, της αλήθειας του και των αξιών του, προσπαθώντας να διαλύσει τα σύννεφα της μεταμοντέρνας χριστιανοφοβίας στη χώρα μας και αναδεικνύοντας την ασύγκριτη συμβολή του στην ταυτότητα, τον πολιτισμό και τα πιστεύω των Ελλήνων σήμερα.

Η Agape έχει τα πνευματικά δικαιώματα για τις ταινίες «Ιησούς» και «Μαγδαληνή», με την πρώτη να έχει μεταφραστεί σε πάνω από 1000 γλώσσες παγκοσμίως, ξεπερνώντας κάθε παγκόσμιο ρεκόρ, καθώς την έχουν δει πάνω από δύο δισεκατομμύρια άνθρωποι.

Σταθερή πολιτική της Agape είναι η συνεργασία με κάθε οργανισμό που έχει παράλληλους στόχους, αλλά και με όλες τις Χριστιανικές Ομολογίες (Ορθόδοξη, Καθολική και Διαμαρτυρόμενη) ώστε να επέλθει αύξηση του δυναμικού για την επίτευξη κοινών στόχων.

Ο οργανισμός μας πιστεύει ότι με την αποδοχή και εφαρμογή των διαχρονικών Χριστιανικών αξιών και αληθειών, ο άνθρωπος μπορεί να αλλάξει προς το καλύτερο, να γίνει πραγματικά ευτυχισμένος, να αποκτήσει επαφή με τον Θεό, να απολαύσει “περίσσια” ζωή γεμάτη ειρήνη και να αλλάξει και τον κόσμο γύρω του αντίστοιχα.